De rompen bestaan uit meubelplaat waarvan de dragende delen worden gemaakt, en van beuken regels om dit alles te ondersteunen. De vering bestaat uit ijzeren nozagvering. De binnen vulling van onze zitkussens zijn gemaakt van 100% latex vlokken.


De zitkussens zijn verdeeld in 9 kamers met tussenschotten wat extreme kuilvorming tegengaat. Onze rugkussens zijn gemaakt met een hollofil vulling en hebben een 3 kamer verdeling waardoor het inzakken van het rugkussen voorkomen wordt.

In de zitmeubelindustrie wordt een groot aantal uiteenlopende meubelstoffen gebruikt. Het gaat meestal om een mix tussen natuurlijke grondstoffen (bijvoorbeeld katoen) en kunststoffen (bijvoorbeeld polyamide). De stof wordt opgebouwd met een kettinggaren, het 'gezicht' (uiterlijk) wordt bepaald door de toepassing van inslaggarens. 
 
Stofsoorten


Natuurlijke vezels
Katoen komt het meest voor. Het heeft een aantal positieve eigenschappen: de vezel is redelijk sterk, neemt goed vocht op en is een goede warmtegeleider. Verder is katoen ruim voorradig. Als nadelen gelden dat katoen slecht kreukherstellend is en dat de lichtinvloed vrij hoog is.
Linnen is populair. Het neemt goed vocht op en heeft een goede warmtegeleiding. Nadelen zijn onder meer de kreukgevoeligheid en zwakte van de vezel.
 
Kunstvezels
Voor meubelstoffen worden met name de kunststoffen polyamide, polyester en polyacryl gebruikt. Ze worden verschillend vervaardigd, maar hebben wel vergelijkbare eigenschappen: een hoge treksterkte en slijtweerstand, makkelijk wasbaar, sneldrogend en warmte-isolerend. Als nadelen kunnen worden genoemd, dat ze vaak elektrostatisch zijn en dat ze een gering of zelfs helemaal geen vochtopnemend vermogen hebben.

Met de Martindale-test wordt met een wollen stof onder een zekere druk een wrijvende beweging over de teststof gemaakt. Het aantal bewegingen geeft de toeren aan zoals deze op de stalenboeken vermeld staan. De test stopt als er drie draden zijn gebroken bij een platweefsel en bij zogenaamd doorslijten van een poolstof.
De lichtechtheid van een stof wordt bepaald door deze een vastgestelde tijd te belichten met Xenon-licht. De beoordeling loopt van 1 (sterke verkleuring) tot 8 (geen verkleuring). Lichtere kleuren zijn overigens minder lichtecht dan donkere kleuren.
Voor de pillingtest (het samenkoeken tot bolletjes van vezels) wordt de Martindale-apparatuur met een ombouwset gebruikt. De stof wordt in één richting in een rechte lijn belast, waardoor eventueel pilling ontstaat. De schaalverdeling loopt van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste/beste waarde is.
 
Algemene tips voor nieuwe textiele meubelen
-         Directe bestraling van zonlicht voorkomen i.v.m. verkleuring.
-         Wekelijks het meubel stofzuigen met de stofzuiger(borstel). 
-         Losse kussens in een meubel maandelijks omdraaien en opschudden.
-         Laat geen huisdieren op uw zitmeubelen i.v.m. beschadigingen.
-         Voor meubelstoffen zijn speciale onderhoudsproducten beschikbaar.

© 2014 - 2018 vondelamar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel